onsdag 22 juni 2011

Ett perfekt utflyktsmål

Den här veckan har barnen två av sina kusiner på besök. Så mysigt att få rå om syskonbarnen lite extra. Vi träffas tyvärr inte så ofta eftersom att de bor i Uppsala.
Idag har det varit finväder här i Hälsingland, så vi packade matsäck och åkte till ett av mina absoluta smultronställen - Växbo Kvarn - som ligger utanför Bollnäs. Ett perfekt utflyktsmål för stora och små. Rekommenderas verkligen om man har vägarna förbi - och tid att stanna en stund!

Föutom restaurang och bageri/café finns små mysiga butiker med lokalproducerade produkter - bland annat från Växbo Lin (vars fabrik ligger alldeles i närheten). Det finns även får, gris, höns, ankor..
Dessutom finns Kvarnleken! Ett vattenparadis med uppbyggt som en gammal kvarn - med vattenrännor och kvarnhjul. Fastän barnen nu är ganska stora så kan de roa sig lääänge här.
En finfin keramikverkstad med tillhörande butik finns också. Två jätteduktiga keramiker säljer sina produkter där. Visar imorgon vad som fick följa med mig därifrån... 
Hoppas ni haft en fin onsdag!
Kramen!

4 kommentarer:

dagdrömmar i vitt sa...

Så härligt det ser ut, och vilken dag ni haft :)
Väldigt vackra koppar !
vads mysigt med släkten på besök. Vi har lite släkt i skåne och det är så mysigt när de kommer på besök. Det blir ju inte så ofta.
Önskar dig en skön kväll.
Kramkram / Nettan

Vit poesi sa...

Wow vilket ställe! Ser helt fantastisktut!
Kram Malin

Lotta sa...

Underbar dag ni verkar ha haft, stora som små!! Kram Lotta

Monica sa...

Superfint...och min onsdag..den bästa=) / Kram Monica