tisdag 6 november 2012

Att leva i nuet...Hejsan!

Märker att jag har ganska så svårt att leva i nuet.. Känns som om jag alltid längtar till något annat...

November känns som en transportsträcka till advent... 


Vintern känns som en transportsträcka till våren... 

Men när det är vår och sommar då njuter jag faktiskt! Då skulle tiden gärna få stå stilla!! Och även advent och jultiden.. Underbart!

Hur är det med er? Är ni duktiga på att leva i nuet - och njuta av vardagen där ni är just nu?


Kramen Jenny

11 kommentarer:

Vivi sa...

Hei!
Det er så herlig å tenke på at det er jul i denne mørke tiden. Hadde vi ikke hatt den, så hadde det vært lenge til våren!

Stemningsfulle bilder du viser!

Klem

Anonym sa...

Näe det är som du säger. Längtar ständigt....
Men jag älskar hösten, mörkt och mysigt, så även vintern, jättemycket och det underlättar att vara här och nu.
Kram
AC

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Vintern kan kännas väldigt lång, men det är tur att vi har advent att se fram emot. Jag är nog i nuet men drömmer mig bort lite då och då och längtar efter våren. :)

Kramen
Ina

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Hej Jenny..
Visst längtar man nästan jämt. Är det höst längtar man till jul & är det vår längtar man till sommaren.. Konstigt det där.. Men man får inte glömma att njuta av tiden som man är i just nu :) Kram & ha en fin vecka

Rapport till Vänfors sa...

Ja, det var just det...leva i nuet. Oro för vad som kommer, oro för det som var, alltid längta till nåt annat...nåt bättre...senare...Känns ändå som om jag för varje år som går sakta lugnar ner mig och kommer till ro. Men tiden före och efter jul är så mörk och grå så då är det svårt ibland. Tror nyckeln är att låta sinnena jobba för mig. Små, enkla och billiga saker som doftar, smakar ,känns, låter och tilltalar ögat. Då blir sjätte sinnet nöjdare intalar jag mig:)
Kram Annika

Annes vita rum sa...

Som du säger,vintern är en lång transportsträcka,längtar hela tiden efter våren.... ha de gott..kram

Anneli sa...

Hejsan.

Kikar in här på din mysiga blogg.

Det här med att längta efter något annat....jag tror faktiskt att jag lever ganska mycket här och nu.
Tar tillvara på stunderna som är nu...........ganska skönt.

Ha det gott,
Kram Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har så rätt, ofta går man och tänker på det som ska komma utan och tänka på vad man gör just nu. Fast mysigt ska det bli med advent.
Kramar
AnnaMaria

HEMLÄNGTAN sa...

Å nej, jag är urusel på att leva i nuet. Och speciellt så här års, kan verkligen hålla med dig om att vintern är en transportsträcka till våren.

Ha en fin kväll!
/Jenny

CARRO sa...

Det där med art leva i nuet är man nog både och på... Jag har alltid behövt något att längta till, oftast har det ju varit en resa. Sedan hart jag kunnat gå och se tillbaka mycket på den där resan och liksom levt på munnen tillbax man bokat en ny... Men jag tror art jag alltid har varit duktig på att stanna upp och njuta av det jag har för stunden åxå. Nu när jag är hemma fångar jag verkligen dagen. Det känns till och med inte jobbigt att inte veta exakt när vi ska lämna Sverige nästa gång heller.
Kram kram

Jenny sa...

Kan man inte göra både och? Det är som en resa. Man längtar till den och har något att se fram emot, det är ju en himla skön känsla. Jag vet inte om jag är bra på att leva i nuet, jag hoppas det i alla fall men det är lite som du säger. Jag längtar efter att få ta fram adventsstakar och sånt pyssel nu. Samtidigt tycker jag det är så härligt nu att få pyssla med julkort och liknande.

Kram,
Jenny