söndag 11 mars 2012

Luthers lära


God eftermiddag på er!
Veckan lider mot sitt slut, och i morgon börjar vardagen igen efter en veckas sportlov..
Nu är det tyvärr sonens tur att vara sjuk - dottern var hemma hela veckan före lovet.. Min mamma är ledig imorgon, så hon tar hand om sjuklingen medan jag åker och jobbar. Maken befinner sig på Gran Canaria genom jobbet.. vissa har det bra ;0)


För ett par veckor sedan fyndade jag denna härliga bok - M Luthers Kyrko Postilla, på loppis för en 50-lapp. En tjock gammal bok tryckt 1881. Kunde bara inte motstå den!


På insidan har A.P Blom skrivit en kärleksförklaring till sin avlidna maka Charlotta♥ - som avled i Söderhamn 26 december 1885 - endast 43 år gammal efter en lång och tärande sjukdom. Efter sig lämnade hon förutom maken, även fem barn..

Nu ligger boken hemma hos mig. På ett litet bord bredvid korgstolen vid öppna spisen..

Ha en fin söndag eftermiddag♥
kramen Jenny

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så spännande m gamla brev. Hittade ett kärleksbrev när vi rev ovanvåningen. Det var ngn av karlarna i huset som hade en romans i unga dagar. Brevet var från en ung dam ;-)Det brevet har jag ramat in.

Kramar från Annelie

Hammarsbacken sa...

Det är så kul med gamla böcker, speciellt när man kan läsa små meddelanden i dem. Och så är de ju så vackra att ha som prydnad. Ha en trevlig söndag kväll. Kram Sonja.

LissasVita sa...

Vilken skatt du har hittat.....Kramen Lisbeth

Änglarum sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Änglarum sa...

Hej!trist med flunsor som avlöser varandra..skickar krya hälsn till din son! visst är det roligt med gamla skatter,men ett tragiskt slut!kram Jessica

Vintage House sa...

Hej
Vilken skatt och så vackert med brevet:)
så tråkigt med sjukdomar hoppas han känner sig bättre.....
ha en fin kväll
kram
sandra

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Hej! Vilken fin bok men ack så sorgligt.. Ser himla mysigt ut att sätta sig en stund i din fina korgstol :) Fin måndagskväll till dej! Kram Tilda