torsdag 17 januari 2013

Att få tiden att räcka till...


Hej!

Funderar över konsten att få tiden att räcka till... Nu är det torsdag igen, och sist jag bloggade var i måndags
Samma tankar kommer till mig titt som tätt, och ibland känner man sig helt enkelt otillräcklig.


Vill inte behöva välja mellan bra mat och motion eller pyssel och bloggande. Jag behöver båda för att må bra, och vill egentligen inte prioritera bort något av dessa. 


För visst handlar det i grund och botten om hur man planerar och prioriterar sin tid...
Tid är ingenting man får utan man tar.


Idag prioriterade jag att åka och träna samt byta köksgardiner.
Hur gör ni för att få tid till det som ni vill göra?

Kramen Jenny


11 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra prioriterat, man ska först och främst må bra. Jag bloggar mest i slutet på veckan, inlägg gör jag bara 2 ggr i veckan. Eller bara, jag tycker det är lagom. Känn ingen stress utan gör det som känns rätt.
Kramar
AnnaMaria

Vivishagerom sa...

Så utrolig lyst og koselig som du har det!

Klem Vivi

Änglarum sa...

Hej!känner igen mig..fast ett faktum är att bloggandet tar tid! för man kikar runt o skriver en rad o vips så har en timme gått..gäller nog att hitta det där lagom! trevlig helg (¯`♥´¯) .♥.•*¨`*♫.• ´*.¸.•´♥ kram Jessica

Huset på Backavägen sa...

Vad fint det blev med gardinerna!

Att hitta tid för egna saker är jag dålig på. Tänker att min tid kommer sen. Men sen kommer aldrig. Jag skulle också behöva göra lite "egoprioritering".
Kram Anki

Jenny sa...

Fina gardiner!

Det är svårt att få till det ibland med allt man vill/borde/måste göra. Ibland gör man något som känns fel efteråt. "Att jag inte ... istället". Jag är ganska bra på att välja bort sånt jag inte vill, ja vissa saker måste man ju vare sig man vill eller inte. Brukar försöka tänka ut: vad är det jag bara måste göra idag? vad skulle jag vilja göra? och vad borde jag göra men det kanske inte är nödvändigt precis just idag. Hitta en balans. Ibland funkar det.

Kram,
Jenny

Anonym sa...

Egentligen är det bäst att göra det roliga först. För annars hinns det inte med.
Blogga det gör man när andan faller på.
Så fina bilder du bjuder på idag.
Ha en riktigt mysig fredag
kram
AC

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Så fint ni har det i köket. =)

Kika gärna in hos mig och hämta min rabattkod hos nätbutiken Tidlösa Ting - 20 % rabatt.

Trevlig helg!

Kram Emma

Lallbacken sa...

Hej Jenny. Vad jättefint du har där hemma. Ljust och fint. Blir så sugen på panel i köket! Jag har dragit ner på mina inlägg från varje dag till ett par i veckan. Det tar mer tid än jag trodde från början. Promenader och nyckelhålsintag prioriterar jag framför mycket annat. Skulle gärna komma och hälsa på ;) Ha det bra där österut ;)
/mia

Rapport till Vänfors sa...

Tid...ja, det var just det. Tror, eller för min egen del vet, jag att om man ser till att fysiskt må väl så brukar det mesta falla på plats. Jag fungerar så att om jag sover dåligt, äter på ett sätt som jag inte mår bra av och om min kropp inte får röra på sig så blir det inte bra.Jag kan liksom inte tänka klart utan tar fel beslut. Mitt tips är alltså mat och träning först så kommer det att vara lättare att i lugn och ro planera in resten.Ju mer man sköter kroppen desto mer orkar man och vill man:) Så har det varit för mig i alla fall.
Jag har inte bloggat så länge men i början svarade jag varenda kommentar omedelbart och skrev kommentarer hos massor av bloggar.Det var ju så himla roligt och självkänslan växte. I dag har jag insett att det bara
inte går. Satt för något halvår sedan en kväll och insåg att det tog mig MINST en timme att kommentera och svara på kommentarer. Det innebär nästan en hel arbetsdag i veckan. Utöver det ville jag försöka göra ett inlägg om dagen, för att det är så roligt men även för min mammas skull eftersom bloggen från början var tänkt för henne. jag insåg att mitt bloggande skulle ta ca två timmar om dagen med fotande och skrivande. Nästan två arbetsdagar i veckan. Plötsligt kändes det övermäktigt och pressande. Det jag tyckt så mycket om blev plötsligt nåt jobbigt. Har nu bestämt mig för att en dag i veckan sätta mig ner och kommentera de som skickat mig kommentarer och kanske några andra. Bara en sån liten sak gör massor. Från början kände jag att nu kommer alla mina bloggisar försvinna eftersom jag inte kommenterar hos dem men så blev det inte. Naturligtvis får jag mindre kommentarer men eftersom jag brukar gå in och läsa så ser de förhoppningsvis att jag finns kvar. Och jag har inte mindre besökare nu än då. Har sett att många funderar över detta så vi får hjälpas åt att dra ner kraven på oss själva. Risken finns ju att detta med bloggande annars försvinner och det tycker jag skulle vara jättetråkigt.
Oj, blev en lång kommentar.
Ha en fin vecka.
Kram Annika

LissasVita sa...

Ja ..inte helt lätt,men den mörka årstiden tycker jag kroppen säger till med..inte så lätt att vara pigg då som när det är ljust....tror nog vi ska lyssna lite så med...Kramen Lisbeth

Unknown sa...

Svår fråga. Här hemma städer jag bort mina måsten först och då pratar vi sådant som jag själv tycker är viktigast. Lillan går först och sen linnér träningen. Städning kommer långt ner, men klarar av det en gång i veckan. Däremot lagar jag alltid snabb mat. Sallad, kyckling och ris, köttbullar som är färdigköpta osv...
Kram kram