måndag 27 februari 2012

Hemmamåndag


Hej på er!

Idag blev det en hemma-måndag för min del. Dottern har feber och huvudvärk. Hon har mest legat på soffan och sovit hela dagen. Nu är hon vaken, har ätit lite yoghurt och ligger och ser på TV...


Även om man här hemma så blir det lite jobb. Det är snart dags igen för vårens utvecklingssamtal - så jag har skrivt elevomdömen idag.. Lika bra att passa på!

Köksbilder idag. På det lilla pottskåpet där vi förvarar papper, pennor och annat pysselmaterial står en silverbricka där det möbleras om med jämna mellan rum.


Just nu står en orkidé (som tyvärr håller på att tappa blommorna, men nya knoppar kommer), en liten zinkbricka/fat på fötter med en glaskupa, ljuslyktor, en gammal sked och ett gammalt fotografi på brickan.


Fotot föreställer min pappas mormor Maria, hennes föräldrar och hennes åtta syskon! Bilden är tagen 1913 hos en fotograf i Sveg- då Maria är 15 år. Det är hon som står med vit klänning med ståkrage. Mormor Maria dog 1988, då jag var 12 år. En riktig krutgumma!

Hoppas ni haft en fin måndag!
Kramen Jenny

5 kommentarer:

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Så skönt med en hemma dag även om dottern är sjuk stackarn. Hoppas hos kryar på sig.
Önskar dig en fin dag och ny vecka. Kram Maria

shabby chic og lavendel sa...

Heisann.
I dag kom minstejenta mi heim fra skolen med feber også. Ho gikk rett til sengs og sovnet omtrent med en gang. Ønsker god bedring til jenta di,så får vi håpe og tru dei begge to snart er friske og raske igjen. Kjekt med gamle bilder :)

ønsker dere begge ei finfin uke.

Klem, Catharina

Vintage House sa...

Hoppas hon känner sig bättre...
Vackert stilleben du har gjort...
kul med släktfoto...
önskar dig en bra start på veckan
kram
sandra

LissasVita sa...

Så vackra gamla foto...en extra dag hemma sådär med dottern kan ju ändå vara skönt...Kramen Lisbeth

Vita små hjärtan sa...

Gamla foton är så kul! De är så fina!!!
Hoppas hon snart kryar på sig!
Kram Agnetha