måndag 11 juli 2011

Gröna fingrar?


Jag är inte speciellt duktig när det gäller att hålla blommande krukväxter vid liv... Har mest gröna, lättskötta växter.


De blommande liksom dör efter ett tag, antagligen för lite vatten - eller fel vattningsteknik... ;0)


Men nu har jag lyckats hålla en cyklamen vid liv ända sedan i höstas! Fick tips av tjejen på blomsteraffären att dessa sötisar inte ska vattnas i jorden - utan helst stå på ett fat eller i en skål med vatten så att de kan suga upp vattnet underifrån. De möglar annars!


Nu är vi åter på hemmaplan efter nästan en vecka i stugan i Härjedalen. Alltid skönt att vara hemma, idag väntar en dag med plock och tvätt.

Och ikväll ska jag sätta mig ner och kolla igenom era härliga bloggar... Riktigt lääängtar efter att få uppdatera mig ordentligt över vad ni haft för er under veckan.

Kramen!

5 kommentarer:

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Halloj vännen!
Då har vi något gemensamt... Är inte heller någon fena på att få mina växter att överleva! Din cyklamen är ju jättefin, har aldrig fått någon att klara sig mer än någon månad. *suck* Nu är jag mest nervös för om mina fina olivträd ska överleva vintern... =)
Ha en härlig dag, trots tvätt och plock. ;)

Kram kram

freddesvitahem sa...

Grattis blomskötaren.
cyklamen och gardenia är fina blommor som inte vill blomma hos oss.
Men tips fick jag nu. Stå på ett fat me vatten och låta det suga upp sig själv.
Tack.
Hört att olivträd ska förvaras i förråd som har temp på cirka 14 grader. Då ska de visst överleva vintern.
Ha en fortsatt trevlig dag.
Kramis

dagdrömmar i vitt sa...

Varmt välkommen hem <3
Jag har inte heller några gröna fingrar. Tar hjälp av Min dröm om lantliv :)
Hon är duktig ;)
Ha det så gott :)
Kramkram / Nettan

Lisa sa...

Välkommen hem vännen.. Inga gröna fingrar här heller. Kan ta död på det mesta i blomväg. Men du har ju varit jätteduktig du. Tack för tipset. Ha de så bäst..

Kram Lisa

Vilmas Hus sa...

Kan bara hålla med, jag är verkligen ingen fena på blommor, just nu har jag flera orkidéer som jag hoppas ska överleva, men de har inte blommat på länge så jag överväger att slänga dem... Inte roligt... Vad härligt det låter att va en badanka:) Jag har varit en liten badkruka ända sen barnsben så det kommer nog inte ändras...

Ha en riktigt fin dag!
Kram Charlotte